Geriye baktığımızda, bu yıl da Lotus topluluğu her şeyi tartışmaya devam etti... Blogger'ların gündeminde ne vardı 2010 yılında? Nacizane bir toparlama yapalım...

Lotus Topluluğu Tartışıyor


Bu yılın bir kaç dikkat edici tartışmasını not edelim:

Herhalde bu yılın en poüler tartışmasını codestore.net web sitesinin ödüllü blog yazarı Jake Howlett başlatmıştı. Jake'in "Why My Sudden Interest in SharePoint" yazısından bir kaç gün sonra John Vaughan, (jonvon.net) IBM Lotus'u sert dille eleştirdiği "a very long goodbye for Lotus Notes" yazısını blog'una yerleştirmişti. Her iki yazı da günlerce tartışılmıştı.

Sadece iki hafta sonra, Jake ve Yancy (planetlotus.org sitesinin sahibi) arasında daha eğlenceli bir tartışma patlak verdi. Özetle, Yancy Jake'den blog'unu ikiye ayırmasını, Sharepoint ile ilgili yazılarını PlanetLotus.org üzerinde yayınlamamasını öneriyor. Jake itiraz ediyor bu duruma. Yancy blogu PlanetLotus'dan çıkarıp yine kendisine ait olan PlanetSharepoint üzerine almayı teklif ediyor. Jake bir şeyler söylüyor, Yancy cevap veriyor ve sonunda Jake olayı sitesine taşıyor. Cevaben Yancy de tüm yazışmayı yayınlıyor. Tabii ki insanlar hemen tepki gösteriyor olaylara. Blog'lar iki günde 600'ün üzerinde hit alıyor ki bu sıradan yazılar için çok büyük bir rakam. Topluluk yorumlarıyla taraflardan birine ya da ikisine destek oluyorlar.

Bu yılın başındaki XPages dokümantasyonu tartışmalarını da hatırlamak lazım. Ed Brill iki yazı yazarak durumu özetlemişti (#1 ve #2)...

Andrew Pollack tarafından yazılan Beacon ödülleriyle ilgili uzun bir eleştiri de çok yeni tartışmalardan birisi...

Eric Mack, IBM Global Teknoloji Servislerinin Exchange geçişi servisi verdiğini haber vermişti (Ed Brill sonrasında kazandınız diyerek cevap vermişti).

Lotus Foundations, bu yılın önemli konularından birisi olmuştu. Donanımla ilgili piyasadan çekme duyurusundan sonra, 'Lotus Foundations bitmiştir' yazıları Ed tarafından açıklığa kavuşturulana kadar blog'ları süslemişti...

Çok yeni bir tartışma da Thomas Duff tarafından yazılan "Why I don't think XPages will make a difference in turning the tide..." konusu etrafında dönmüştü.

"İroni davası" da Nathan Freeman, Carl Tyler ve Frank Paulino arasında geçen komik bir diyalogtu: Carl spam mesajlar hakkında bir yazı yazmış, Frank kendi ürününün link'ini de koyduğu bir yorum yerleştirmiş, Nathan konuyu alaya almış ve Frank de cevap vermişti :)

Bu arada planetlotus'un en popüler blogger'ı Volker Weber (nam-ı diğer vowe) izlemekten zevk aldığım yazarlardan. Onun da diğerleriyle atışmaları hep eğlenceli oluyor (örnek: Ed'in tabloid blogger göndermesi, NotesIsCool.com ile ilgili yorumu :) )


Bunlar benim küçük listemde kalmış malzemeler.

Herkese mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum...

Serdar Basegmez   |   Aralık 31 2010 04:25:38 AM   |    Blog    |  
  |   Sonraki   |   Önceki

Comments (0)