LotusNotus'u ne kadar verimsiz kullandığımın kanıtı tokat gibi çarpıyor yüzüme :(

IBM Şampiyonlarıyla ilgili son yazımın üzerinden bir yıl geçmiş ama bu sürede yalnızca üç yazı yazmışım. Herkesten özür dileyerek güzel haberleri paylaşayım.

Kronolojik gidelim, öncelikle Ocak ayında Orlando'da düzenlenecek olan IBM Connect 2014 etkinliğinde bir sunum yapacağım. Kanada'dan deneyimli bir konuşmacı olan Graham Acres ile sahneyi paylaşıyorum. Konumuz Social Business Toolkit.

The Journey to Becoming a Social Application Developer

You've probably heard about the IBM SmartCloud Social Business Toolkit SDK but do you know what it is and what it's really about? Yes, it's XPages, it's JavaScript, and it's Java, and it works with IBM Domino, IBM Connections and IBM SmartCloud for Social Business, but what about the other apps that your users are asking for? What about Dropbox, Twitter and other platforms? This session will give developers a strong foundation to build on. You'll learn the tools to use and invest in, the place to start and the roadblocks to avoid when building your skills. You'll leave with practical examples and code samples to show you how easy it is to extend your apps and bring the power of social business to your organization.


IBM İşbirliği ürünleri konusunda çalışıyorsanız Social Business Toolkit çok önemli bir konu. Takip etmenizi öneririm. Orlando'ya gelenleri de bekleriz :)

İkinci haber, bu yıl da IBM Champions programına kabul edilmiş olmam. Üçüncü kez seçildiğim bu program benim için çok önemli.

Image:2014 IBM Şampiyonları açıklandı...
2014 IBM Şampiyonları



Image:2014 IBM Şampiyonları açıklandı...

IBM diğer markalarda uzun bir süredir düzenlediği 'IBM Champions' programını işbirliği çözümleri (ICS) için ilk kez 2011 yılında düzenlenmişti. Seçilen şampiyonlar bu ünvanlarını 1 yıl süreyle taşıyacaklar ve her yıl tekrar değerlendiriliyor olacaklar. Seçimler son 12 ay içerisinde aşağıdaki kriterlere uygun aktivitelere bakılarak yapılıyor;
  • IBM İşbirliği çözümleri ve teknolojilerinin yaygınlaşması konusunda çalışmalar yapmak,
  • Bilgi, deneyim ve uzmanlığı paylaşmak,
  • Topluluğun büyümesine yardımcı olmak,
  • Yapıcı ve profesyonel bir şekilde pozitif ya da negatif geribildirimlerde bulunmak,


Onuncu defa söz veriyorum, daha sık blog yazacağım. Görmek istediğiniz konuları bana söyleyin. En azından buradayız okuyoruz demeniz yeterli ki motive olabileyim :)


Serdar Basegmez   |   Aralık 6 2013 06:41:27 AM   |    IBM  Kişisel  Lotus Topluluğu    |  
  |   Sonraki   |   Önceki

Comments (2)

Gravatar Image
özden gür       12/06/2013 12:08:31 PM

Tebrik ederim Serdar... (Buradan okuyoruz;) blog yazilarin için ayrıca tesekkur ederiz..

Gravatar Image
Tülin Öztekin       12/06/2013 9:07:58 AM

Tekrar tebrik ederim, Serdar bey. :)